Jump to content
3DXChat Community

Can't open larger rooms any more


Recommended Posts

Since today I got a strange bug. Maybe @Gizmo , @Lisaor somebody else knows what's going on.
I can't open any room that is larger than about 5 MB any more (*).  It was working fine yesterday, but today it's loading longer than normal, but then I'm in the last room that was working fine, not in the room that was supposed to load.
I can open larger rooms in the editor fine.
It's the same on my laptop, not just on my PC. But when I sent a friend the large room file, he had no problems opening the room and inviting me.
I tried it with my different avis, same result.

It seems as if the space for my account on the 3DXC servers is not big enough to copy my room to them. Very strange.

(*) I know that's very large, but wasn't a problem before.

 

Link to post
Share on other sites

Hi Dianz,

Just a theory but might be worth a try...if there is some behind the scenes size limitation for the total size of the current room and the target next room, it might be worth trying to go to a small room as an intermediate step (I am of course assuming that the current room is also large).  If it works then it's not a solution but a workaround.

Link to post
Share on other sites

Thanks for your suggestion, Leopardus, but I already tried this. When I open a room <6 MB in the World Editor, then open this room, everything works fine.
When I try the same with the large room, I can open it in the WE, but when I then start the room, the last working / small room is activated 😞

Furthermore, a friend has no probs with my large room.

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Gizmo said:

There is a 5 MB file size limit for the user's room.

Hi Gizmo, and thanks for your reply. I'm just wondering why other players can open my room and why it was working till yesterday. And I can still open some rooms that are 12 MB, hmmm.

Edited by Diana Prince
Link to post
Share on other sites

that's very strange, because I'm working on this room for over a year and never had this problem before. Three of my friends could load the room, open it and invite me to it without problems.
I can load it in the editor, but when I start the room, it loads the latest version that I was able to load.
So, everybody who wants can try to open the room and enter into it.

https://www.dropbox.com/s/6tny2wob7xa6txh/New Manhattan Fillers 2021_05_03_xxx_clean_xxx.world?dl=0

Link to post
Share on other sites

Hi all...I was having this issue months ago (before I took a significant amount of time off) and it's still around now. My rooms have been under 2MB in size (1500 -1800kb average) and I still have to try multiple times with multiple resaves to get the room to load. It usually takes saving the room after my changes, loading and selecting it again, and then trying again saving the room to a similar file name before it finally lets me load (long spinning time for the load). It also doesn't seem to happen on all of my rooms. Is it a file corrupted or something related to my profile? Is there a way to purge and start over without having to wipe out my entire ID? What are my options?

Thanks,

Laz

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Fyrefly said:

Hi all...I was having this issue months ago (before I took a significant amount of time off) and it's still around now. My rooms have been under 2MB in size (1500 -1800kb average) and I still have to try multiple times with multiple resaves to get the room to load. It usually takes saving the room after my changes, loading and selecting it again, and then trying again saving the room to a similar file name before it finally lets me load (long spinning time for the load). It also doesn't seem to happen on all of my rooms. Is it a file corrupted or something related to my profile? Is there a way to purge and start over without having to wipe out my entire ID? What are my options?

Thanks,

Laz

It's interesting to hear that I'm not the only one. The same symptoms here: there are some large files that still work. Long loading times with the rooms that don't work, ...
I even bought a new account just for testing purposes to rule out that my userspace on the server is corrupted. But it's the same with a totally different, fresh account.
A friend logged in for testing purposes to this new dummy account and she was (of course) able to open the room. When I took over the account again, I could open the room finally, because it was transferred to the server at this point. But when I switched to another room and back to the large room -> same problem again of course 😞

Just to be clear here: I can open every room in the World Editor, because, as Gizmo said, this is only locally. I'm talking about opening the room itself.

I also tried using mobile connection with my iPhone as a hotspot. To rule out something with my connection or my router blocking some ports.
I tried rebooting my router. I tried to switch off the Windows anti virus software. Everything to no avail 😞
I tried it on my PC and my laptop, and I reinstalled 3DXC.

For me, it seems the server rejects larger rooms, but only from my devices. No idea what did change since early yesterday when everything was working fine. There were two MS antivirus updates since then, but I switched AV off and it didn't make a difference.

I'm gonna try today using a VPN and disassembling and assembling my room again step by step and see what and when the problems start.

-- just tried it again this morning, and it let me open my room ONCE! Thought everything was fine now, but as Firefly said, it was only this one time. When I loaded another room, could not open my larger room.

So @Gizmo, please have a look at this again as it seems NOT to be a file size issue. More like running into a timeout when the file gets uploaded to the server. Maybe there are some logs on the server with some kind of error message that would give us a clue. Thanks in advance!

Edited by Diana Prince
Link to post
Share on other sites
12 hours ago, CatKatW said:

It seems to be working fine this morning 🙂

 

11 hours ago, Diana Prince said:

I can confirm this! Loaded different rooms that didn't work the last 2 days and had no problems any more. 
So it looks like it was indeed a server issue.

confirmed, it works again, let´s see how long :D

 

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...