Jump to content


Photo

Water Graphical Issue (Weird Colors)

AMD Water Graphics

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 NaikeSe

NaikeSe

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • LocationEurope

Posted 27 September 2016 - 03:44 PM

Hi there,

 

Since a few patches ago, I've been having a weird issue with the water when "Simple Water" is Disabled.

When moving the camera around, the water would start to flicker in all kinds of colors, which is really horrible. Other than that, 3DXChat 2.0 runs very smooth.

 

A Screenshot of the issue:

O9YQ8i8.jpg

With the help of the computer's original owner and a player from 3DXChat called "TeraMoon" I've been able to gather some information and have tried some of the following things to see if it would help. Unfortunately, so far, it hasn't helped:

 

Computer Specifications (more will be added when needed)

  • AMD R9 Fury
  • Windows 10 - x64

Troubleshooting stuff (actions taking to test for a solution)

  • Update Windows 10 (Did not solve)
  • Update Graphics Drivers to the latest version (Did not solve)
  • Update Chipset Drivers (Did not solve)
  • Completely uninstall and reinstall 3DXChat 2.0 Beta without other applications running (Did not solve)
  • Adjust different graphical settings within the game (Did not solve)
  • "Simple Water" option gets rid of the color flickering (but that's not a valid solution in my opinion)
  • Some other people have reported the same problem, a consistency here is ATI/AMD Graphics Cards

I really hope someone can help me out, I really loved the look of the water before this issue happened.

I can't remember just when it started, I think it started when the second update for the beta came out.
I've ever since been playing with "Simple Water" enabled...

 

Thank you in advance!

 

Love,

Naike



#2 AnyNameWillDo

AnyNameWillDo

    Her North Star...

  • Members
  • PipPipPip
  • 911 posts
  • LocationUnited Kingdom

Posted 27 September 2016 - 04:50 PM

Did you tick the LSD option?


  • chloe and MissSinister like this

#3 NaikeSe

NaikeSe

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • LocationEurope

Posted 27 September 2016 - 05:02 PM

Did you tick the LSD option?

 

It seems I did...


  • AnyNameWillDo likes this

#4 Kaitlee

Kaitlee

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 49 posts
  • LocationSeattle

Posted 27 September 2016 - 09:36 PM

I have the exact same problem.  I just play with "Simple Water" enabled and it fixes it.

 

Could it be something with AMD cards?  I have an AMD R9 380X



#5 NaikeSe

NaikeSe

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • LocationEurope

Posted 27 September 2016 - 10:05 PM

I have the exact same problem.  I just play with "Simple Water" enabled and it fixes it.

 

Could it be something with AMD cards?  I have an AMD R9 380X

 

I believe someone in the game mentioned it could be. Hopefully there's a solution or the developers notice this post and fix it.



#6 chloe

chloe

    Chloe ♥ Felia

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,044 posts
  • LocationGermany

Posted 29 September 2016 - 12:15 PM

think_in_technicolor_by_deniseesposito-d

 

whatever he smoked... I want the same



#7 Cherri

Cherri

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 07 October 2016 - 06:32 PM

I would like to put my name in here as well. Just bought a RX480 and have the same issue as the OP. I will also say that I did not have this issue with my older GeForce 660 that had the latest drivers on it. Maybe something with DX12? I wonder if anyone with the latest nVidia cards have similar issues?



Also tagged with one or more of these keywords: AMD, Water, Graphics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users